Πως μπορούμε να αποφύγουμε την σκουριά στον φούρνο μας. κυρίως εικόνα

Όλοι έχετε παρατηρήσει πόσο εύκολα σκουριάζουν πλέον οι φούρνοι στις σύγχρονες κουζίνες. Αυτο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, με κυριότερο την αλλαγή ποιότητας στις λαμαρίνες των συσκευών για να μπορέσουν οι κατασκευαστές να πετύχουν καλύτερη ενεργειακή κλάση.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν τρόποι να προστατέψετε τη συσκευή σας!

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγρασία που παράγεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος του φαγητού. Πρέπει λοιπόν να βγάζετε το φαγητό από το φούρνο μόλις αυτο ψηθεί γιατί συνεχίζει να βγάζει υγρασία η οποία διαβρώνει τις λαμαρίνες του φούρνου.

Δεύτερο, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται καλός εξαερισμός του φούρνου ώστε να στεγνώσει το συντομότερο δυνατόν μετά το τέλος του ψησίματος. Πολλοί σύγχρονοι φούρνοι έχουν ανεμιστήρες που απομακρύνουν την υγρασία μετά το πέρας του ψησίματος του φαγητού χωρίς να χρειαστεί να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή. Σε περίπτωση που ο φούρνος σας δεν έχει ή δεν γνωρίζετε αν έχει ανεμιστήρα, μπορείτε να αφήσετε την πορτα ανοιχτή ετσι ωστε να στεγνώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται,

Τέλος, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση χημικών καυστικών καθαριστικών. Τα ισχυρά αυτά καθαριστικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις και ακομα και αν τελικα τα χρησιμοποιήσετε, αποφύγετε να ψεκάσετε σε επιφανεια στην οποία δεν έχετε πρόσβαση για να ξεπλύνετε (π.χ στον ανεμιστήρα στην πλάτη του φούρνου).

Μια καλή συμβουλή ώστε να διατηρηθεί καθαρός ο φούρνος είναι μετά το ψήσιμο του φαγητού και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του να καθαρίζεται με απλό σαπούνι για τα πιάτα.

Με αυτές τις απλές συμβουλές θα μπορέσετε να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση την συσκευή σας για πολλά χρόνια!

TOP